Duyduk Duymadık Demeyin!

Adres değişikliği

Duyurmayı epey geciktirdim ama yeni adresimiz:  aliozdil.com Her zaman bekleriz... Yanlış çimenliklerde otlamayalım lütfen :)

1 Kasım 2011 Salı

Sınıfları doldurduk!




Sonuçta Hogwarts'a başlamış değil ama bizim için de epey heyecanlı ve büyülü geçti okula başlama macerası. 

Hangi okul iyidir; üç gün okula iki gün havuza mı gitsin beş gün okula mı; servise yazılsa mı kendimiz mi götürsek; peki ya hiç gitmek istemezse n'aparız; 2007'lilerle mi okuyacak 2008'lilerle mi (ki bu mesele anaokulu camiasında "Seçmen şapka yavrumuzu Gryffindor'a mı layık görecek Hufflepuff'a mı?" gibi bir şeye tekabül ediyor) filan derken bir buçuk aydır her sabah Ali'yle elele tutuşup okula gidiyoruz.

İşte cevaplar:  Beşiktaş'ta Fevziye Hanım'ın Hilal Çocuk Evi'ne gidiyor (benim de uzuun yıllar boyunca bütün yazlarım Fevziye Hanım'ın okullarında geçmişti). Yüzmeyi de artık yazın ilerletir. Okulu benim Fakültemin tam karşısında dolayısıyla servise gerek kalmadı. İlk zamanlar "dünyada hiiç kimse okula gitmese n'olur?" diye yokladı ama, şimdilik hiç gitmek istemiyorum demedi ve kendisi Balarıları sınıfında (yaşasın, Gryffindor!)...


Öğretmenlerinin hepsi çok sevimli insanlar. Ali, Balarıları sınıfının öğretmeni Havva Öğretmenin heeerşeyi bildiğini çabucak farketti, laf aramızda kendisinin kirpikleri de çok güzel. Yıldızlar sınıfının öğretmeni Sultan Öğretmen de şansa bakın ki cimbomlu. Emine öğretmen eline kalp çizdikçe Ali'nin gözleri ışıldıyor. Ayşe Teyze de, Selver Teyze de süper becerikli. Büyük Emine öğretmen çok komik bir insan. Kadriye Teyze harika yemek pişiriyor, üstelik onun sayesinde okul hiç boş kalmıyor! En iyi arkadaşları en son Adil, Ali Sadi, Melike ve Eren'di. Yıldızlar sınıfından Z.'nin gülümsemesi de hala çok güzel...



Bu arada kendisi Ekim ayı boyunca en çok yıldızı topladığı için, ayın birincisi seçildi. Yıldız toplamak için erkenden yatmanız, bütün sebzeleri yemeniz, arkadaşlarınıza karşı kibar davranmanız, haftasonu ödevlerinizi vaktinde yapmanız filan gerekiyor, aklınızda bulunsun:)

Bu büyük başarıdan sonra,  11. yaşgününde bir postacı baykuş da gelebilir yani evimize, neden olmasın, umudumuz var...

7 yorum:

Yasemin dedi ki...

Ali'nin okul yaşantısı sahiden gizemli ve büyülü. Zira kendisini almaya gittiğimiz bir gün bize parktan, oyun oynadıkları ve arabalarını parkettikleri yerden, merdivenlerden bahsetti de içerdeki yaşam hakkında katiyyen tek kelime etmedi. Bugün oyun mu oynadınız, dans mı ettiniz gibi içeriğe ilişkin münasebetsiz burun sokmalara da 'faayiyetyey' diye genel bir cevap verip adımlarını sıklaştırdı. Bu durumda zannederim bizler, dünyanın gayet normal işlediğini düşünen 'muggle'lar oluyoruz :)

Mahmut M. dedi ki...

ali'nin de günde üç kere filan dediği gibi sen de çok abarttın yani! :)

Adsız dedi ki...

MAHMUT bey ve TUBA hanım´;çok tatlı oğlunuza çok tatlı bir blog yapmışsınız.Ali için çok güzel bir hatıra.Büyüdüğünde size çok teşekkür edeceğine eminim.SULTAN ÖĞRT.

Mahmut M. dedi ki...

çok teşekkürler, kimbilir belki de "tövbe estağfirullah, nelerle uğraşmışsınız" der... :)

zoleikha dedi ki...

ali'yi severek takip ediyor, hogwarts maceralarının devamını görmek istiyoruz. altın snitch'i yakalayıp gryfindor'ların gururu olsun temennisiyle..

pisyedili dedi ki...

çok eğlenceli bir yazım şeklin var ellerine sağlık..

Mahmut M. dedi ki...

@zoleikha @pisyedili çok teşekkürler:) ben de bütün kalbimle diliyorum quidditch tarihine adını yazdirmasini