Duyduk Duymadık Demeyin!

Adres değişikliği

Duyurmayı epey geciktirdim ama yeni adresimiz:  aliozdil.com Her zaman bekleriz... Yanlış çimenliklerde otlamayalım lütfen :)

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi

Hava durumu bazı insanlar için daha önemlidir. Mesela adalılar için, mesela migrenliler için, mesela komşusuyla sohbet konusu sıkıntısı çekenler için, mesela kaptanlar için, mesela Ali için...

Çocukken, Kaptan Eniştemin karada olduğu nadir zamanlarda, televizyonda hava durumu başladı mı hemen susmamız gerektiğini bilirdik.

Abimler çocukken de, radyodan "Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesinden bildirilmiştir" anonsu işitildi mi evde mutlak sessizlik istermiş Kaptan Enişte. Bedeni karada da olsa aklı fikri hep denizlerde olan bir kaptan için, anlaşılır bir hassasiyet.

Bu yıl başında kaybettiğimiz Kaptan Eniştem Ahmet Yenigün, teyzemle nikah günlerinde.
Kendisi şen kahkahalarıyla, kocaman sesiyle, uzak uzak memleketlerden getirdiği hediyelerle çocukluk kahramanlarımdandı. Ruhu şad olsun!

Kaptanınki anlaşılır evet, denizde gemileri var, ama günde 3 kere "Anneeeee, Kahyamanmayas az buyutlu 41!" "Babaaa, Ankara'yı su bastı"... diye haykırarak güzel memleketimizin hava durumu hakkında ailemizi bilinçlendiren Ali'nin hassasiyeti nereden geliyor, merak ediyorum.
Sen hep ferah kal şirin Kahramanmaraş!

2 yorum:

Newrüm dedi ki...

Ali'nin tam olarak "Babaaa, Ankara'yı su bastı" dediği yönünde şüphelerim var. "Ankaya" olmasın o sakın :p

Mahmut M. dedi ki...

Sen asıl seyir hidrografi ve oşinografi dairesi deyişini gör:)